Sarkma Belirtileri ve Tedavisi
25 Temmuz 2024

Sarkma Belirtileri ve Tedavisi

Sarkma

Sarkma, cildin elastikiyetini kaybetmesi ve cilt altındaki kas dokularının zamanla gevşeyip geniş sarkma alanları yaratması durumudur. Bu olayların en temel nedenlerinden biri, ergenlik dönemlerinde alınan fazla kilolardır. Vücudumuzun formunu ve şekillenmesini sağlamak için kas gruplarını hareketlendirici ve aktive edici yöntemlerin kullanılmaması da vücutta sarkmalara neden olur. Genellikle aşırı kiloların sebep olduğu vücut sarkmaları, bu aşırı kilolardan kurtulmakla ortadan kaldırılabilir. Kilo vermekle oluşan bu sarkmalar, eskiden şikâyetçi olduğumuz kiloların vücutta bıraktığı izler gibidir. Hem kadın hem de erkeklerde görülebilen bu sarkmaların düzeltilmesi, kilo vermekten daha kolaydır. Kiloyu vermekle en önemli sorununuzu yok etmiş olursunuz.

Sarkmanın Diğer Nedenleri

  • Hamilelikte alınan fazla kilolar
  • Aşırı şişmanlık
  • Ani kilo değişimleri
  • Uzun süre güneşe maruz kalma
  • Spor ya da egzersiz aktivitelerinin yeteri kadar yapılmaması
  • Çeşitli sistemik hastalıklar
  • Cildin neminin yüksek düzeyde azalması
  • Dengesiz beslenme
  • Geçirilen ameliyatlar ve yaşlanma

Sarkmaların Giderilmesi İçin Yöntemler

Vücut sarkmalarını giderebileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerin başında, zayıflama süresi içerisinde LPG cihazları kullanarak hem kilo verip hem de sarkmalardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca Slide Styler, SPM-Vacupress, Bodystar, Sono Care ve Proslim gibi cihazlar ile belirli bölgelerdeki sarkmaları engelleyebilirsiniz. Ancak bu cihazlar genellikle kilo verme süreci devam ederken kullanılır. Tabii ki zaten sarkmış bölgelere de uygulanabilirler. Yaşlanmanın getirdiği vücut sarkmaları ya da emzirmeden kaynaklı göğüs sarkmaları için de birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında botoks gibi sıvı enjekte eden ürünlerden, masaj yaparak asla yapamadığınız egzersizleri bu bölgelere uygulamaya kadar çeşitli seçenekler bulunmaktadır.

Vücut Sarkmalarının Önemi

Biz kadınların daha çok korkulu rüyası olan vücut sarkmaları, görsel güzelliği olumsuz etkilemesi bakımından önemli bir sorundur. Vücut yapımızın hassasiyeti ve kaslarımızın çok fazla olmaması, sarkma görünümlerini bizde daha çabuk oluşturur. Her ne kadar sevmesek de bu sarkmaların olmaması için pek de uğraşan yoktur. Halbuki düzenli egzersizler, bedenimizin birçok bölgesinde sarkmaları engelleyebilir. İlerleyen yaşlarda bile diğer birçok kadına göre daha iyi bir vücuda sahip olmanızı sağlar.

Yaşlanma ve Sarkma

Sarkmalar, zamanın getirdiği ve yer çekimine dayanamayan cildimizin yapısında görülen bir durumdur. Bu duruma karşı koymak zor olsa da imkânsız değildir. Her ne kadar uğraştırıcı olduğunu düşünseniz de, genç yaşlarda edinilen egzersiz alışkanlıkları, doğru beslenme ve beden sağlığınız için gereken özel bakımları yapmak, sarkmaları en aza indirmek için yeterlidir.

Sarkmalar İçin Alternatif Yöntemler

Günümüzde birçok alternatif yöntem ve tıpta kullanılan cihazlar sarkmalar için üretilmiştir. Yaşamımızın içerisinde partnerimize güzel ve alımlı gözükmenin yanı sıra, beden sağlığımız için de yapmamız gerekenler aslında bizim kendimiz için önem arz etmektedir. Aynaya bakan herkes kendisini güzel görmek ister. Bakımlı insanlar, yani hem bedene hem de zihnen bakımlı insanlar ancak bu güzelliği yaşayabilirler. Elbet bir gün yaşlanmaya karşı etkileşimler olacak ama o zaman da onun güzelliğini yaşamış olacağız. En azından sağlıklı bir yaşlanma geçirmemize yardımcı olacak, sağlıklı bir yaşam sürdürmenin en güzel yolu dengeli beslenme, bedenimizi dış etkenlerin zararlarından koruma ve yaşam kalitemizi yükseltme olabilir. Her yaşın bir güzelliği vardır. Cildimizin sarkmalarını ne kadar geciktirirsek, aslında bedenimizin de sağlıklı kalmasını o kadar geciktirebiliriz. Bu dediğimiz doğal yollar ile yapılanlardır. Günümüz cihazları ile yapılan ve uygulanan yöntemlerin ileri yaşlardaki getirisi pek de bilinen bir durum değildir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sarkma Belirtileri ve Tedavisi

Sarkma Belirtileri ve Tedavisi

Haber Bülteni