Deri Sarkması Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
23 Temmuz 2024

Deri Sarkması Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Deri Sarkması Ameliyatı

Deri sarkması ameliyatı, estetik operasyonlar arasında en çok talep gören prosedürlerden biridir. Kilo alıp verme, doğum yapma gibi faktörler nedeniyle deride oluşan sarkmalar estetik açıdan sorun yaratabilir. Bu sarkmalar genellikle karın bölgesinde yoğunlaşır. Karın derisinde gevşeme, çatlama ve yağlanma gibi problemler ortaya çıkar. Kişi kilo vermiş olsa dahi, deri sarkması görünümü olumsuz etkiler. Estetik alanda karın germe operasyonu olarak da tanımlanan ameliyat sayesinde gergin yapıda, bombesi düzeltilmiş, deri sarkmaları toparlanmış bir karın sahibi olabilirsiniz. Özellikle kadınlarda karın bölgesi deformasyonları daha sık görülür ve bu deri sarkması ameliyatı ile düzeltilebilir.

Deri Sarkması Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

  • Obez denilecek kadar kilolu olmayanlar
  • Diyet ve spor yapmalarına rağmen karındaki yağlarını eritememiş kişiler
  • Verdiği kilolardan sonra karında deri sarkması, çatlak ve gevşeme oluşmuş kişiler
  • Doğumdan sonra karnı şişen ve sarkan kişiler
  • Kilo alıp verme ve hamilelik sonrasında karında sarkma, çatlama ve gevşeme olan kişiler
  • Vücudu estetik görünmesine rağmen karında deri sarkması olan ve estetik sorun yaşayanlar
  • Deri sarkması ameliyatından sonra hemen gebe kalmayı istemeyen kişiler
  • Ameliyatın sonuçlarından gerçekçi beklentileri olan kişiler deri sarkması ameliyatı için uygun adaylardır.

Deri Sarkması Ameliyatı Riskli Midir?

Ameliyat öncesinde alınan önlemler riskleri olabildiğince azaltır. Ameliyat bölgesinde enfeksiyon oluşması, karında kirli kan ve sıvı birikmesi gibi riskler günümüzdeki tekniklerle oldukça düşük oranlarda görülür. Deri sarkması ameliyatından sonra karın içine takılan direnler ve antibiyotik tedavisi bu riskleri ortadan kaldırmaktadır.

Deri Sarkması Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Deri sarkması ameliyatında sarkmanın derecesine göre farklı yöntemler uygulanmaktadır. Karındaki sarkma ciddi derecede ise ve sorun göbek deliğinin üzerine kadar uzanmışsa, karındaki kasların birbirinden uzaklaşmış olması halinde göbek deliği ile kasığa kadar dikey bir kesi açılır. Gerekirse ufak yatay kesiler de açılabilir. Sarkmış deri bu şekilde toparlanır ve gerdirilerek aşağıdaki bölgede dikilir. Bu ameliyat genel anestezi ile yapılır ve yaklaşık 3-4 saat içinde tamamlanır. Yapılan kesilere göre belirgin izler kalabilir.

Eğer deri sarkması karında göbeğin altında kalacak derecede ise, göbek deliği etkilenmeden ameliyat yapılabilir. Alt kısımdaki sarkma, çatlak ve gevşeklikler operasyonda gerilerek düzeltilir. Bu ameliyat diğerine göre daha kısa sürede tamamlanır ve ameliyat izi iç çamaşırı düzeyinde kalır.

Deri Sarkması Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci

Ameliyatın ardından bir hafta kadar hafif eğik şekilde durmak hastalar açısından rahatlatıcı olur. Yatarken bel ve dizlerinin bükülü olması rahatlık sağlar. Kesi yerleri bantlarla kapalı olduğundan bu süreçte banyo yapmaları uygun olmaz; banyo için bir hafta kadar beklenmelidir. Ayrıca deriyi toparlaması için önerilen korsenin de bir ay kadar giyilmesi gerekir. Doku sıvılarının ve kanın toplanması için yerleştirilen direnlerin 2-3 gün kadar yerinde kalması gerekir. Hastaların işlerine geri dönüşü 2-4 haftayı bulur. Bu dönemde hafif egzersizler ve aktiviteler yapılabilir. Tam olarak eski yaşam düzenine geri dönüş ise yaklaşık 2 ay sonra olur. Ameliyattan dolayı oluşan yara izleri her hastada farklı şekilde iyileşme gösterebilir. Bu süreçte düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmesi gerekir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni